Tippek

2019-01-15 15:56

(2019-03-29 18:54)

Nagyon szeretek utazni. Ez tény. De az is tény, hogy ez a szeretet valamelyest függ az utazás körülményeitől is. Millió apróság van, amitől a legjámborabb ember agyvize is felforrhat egy 7-8 órás út során, legyen az repülő, busz, vonat, autó. Késik a jármű, nincs elég hely a lábunknak, mellettünk végig üvölt a gyerek, túl meleg van, túl hideg van, és így tovább... Mind közül az egyik legbosszantóbb, ha nem tud az ember aludni, hogy gyorsabban menjen az idő, és hogy kevésbé gyűrött fejjel érkezzen a célállomásra. Nézzük is, mik a legalapvetőbb kellékek a kényelmes úthoz!

 

(2019-02-03 13:17)

Anglia népszerű úti cél a magyarok körében, de akad ott pár olyan szokás, ami még okozhat meglepetést számunkra. Kint töltött éveim alatt feltűnt néhány dolog, ami az angoloknak ugyan természetes, mi viszont jó, ha tudatosan odafigyelünk rájuk – különben kínos helyzetekbe hozhatjuk magunkat... Íme a lista, a teljesség igénye nélkül!

(2019-01-25 20:29)

Egyéves hollandiai tartózkodásom alatt eleget bicikliztem ahhoz, hogy nagyon megszeressem a közlekedésnek ezt a módját. Tény, akadnak kellemetlen élményeim: tekertem már mínuszban, szembeszéllel, zuhogó esőben, csúszós utakon, ütöttek már el biciklist a szemem előtt (szerencsére nem lett baja a hölgynek), és késtem már el óráról azért, mert nem találtam rendes parkolóhelyet. Amikor pedig találtam, még egy csomót bénáztam a lakattal. Mindegy, ezek ellenére kijelenthetem, hogy amióta hazajöttem, kifejezetten hiányzik a biciklizés. Most saját tapasztalataimból szemezgetve adok pár jótanácsot azoknak, akik Hollandiába készülődnek, és tervezik, hogy két kerékre pattannak!

(2019-01-14 21:46)

A Flixbushoz amolyan se veled-se nélküled kapcsolat fűz. Többször is megfogadtam már, hogy nem utazom vele, főleg a késések miatt, de a jegy alacsony ára miatt újra és újra beadom a derekam. És valóban, az olcsó jegy és az egyre kiterjedtebb útvonal összeköttetése miatt a Flixbus népszerűsége rohamosan nő Európában. Egyrészt tehát én is tudom javasolni, hogy ezzel utazz, másrészt hadd emeljek ki 5 dolgot, amire mindenképp figyelj oda, ha azt szeretnéd, hogy az utazásod szitkozódás-mentes legyen…